DREAM SCHOOL is terug

Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde openen voor de derde keer DREAM SCHOOL. Drie weken lang nemen zij een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede.

Lucia en Eric regelden ook dit jaar weer een batterij aan uitzonderlijke docenten. Zoals Olcay Gulsen, Marco Kroon, Griet Op de Beeck, Lodewijk Asscher, Floortje Dessing, Wilfred Genee, Ans Markus, Sjinkie Knegt, Ron Blaauw en Trijntje Oosterhuis. En de droom van Lucia en Eric is dat deze docenten wél doordringen tot de drop-outs. Maar deze jongeren zijn niet voor niets vastgelopen op school…

In aflevering 1 maken de jongeren kennis met Lucia en Eric en elkaar, en al snel blijkt dat ze meer gemeen hebben dan alleen hun problemen op school. Ze starten hun lespakket met Duncan Stutterheim die vorig jaar ook al van de partij was. Zijn missie om de jongeren uit de vorige serie te leren een groot feest te organiseren, bleek toen te ambitieus. Maar hij wil een herkansing. En hij komt deze keer niet alleen, maar heeft Steven Grevenstuk bereid gevonden ook les te geven. Steven is decorbouwer en hij is verantwoordelijk voor de enorme decors op grote festivals als Mysteryland en Thunderdome. De tweede les wordt gegeven door choreograaf en ballroomkampioen Euvgenia. Zij wil de jongeren de salsa leren, maar stuit meteen op een flinke bak weerstand. Sam, Joëlle en Whitney lopen zelfs de les uit. Het lukt Lucia nog wel om ze weer mee naar binnen te krijgen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Eric maakt zich zorgen over dit lage ‘uitstapniveau’. Hij verwacht dat de leerlingen met nog wel grotere hobbels te maken zullen krijgen en als dit al zorgt voor afhaken….

Deze derde reeks van de succesvolle NTR-serie DREAM SCHOOL is vanaf maandag 18 februari wekelijks te zien bij NPO 3 om 21.20 uur.